Trucuri pentru reducerea consumului de benzina

Pentru a reduce consumul de benzina al unui autovehicul, trebuie sa respecti si sa cunosti cateva reguli, cateva trucuri. Desi pare imposibil ca in traficul haotic din ziua de astazi sa ai un consum de benzina cat mai mic, ei bine, pot exista si astfel de situatii placute. Ce trebuie sa facem si cum trebuie sa procedam? Iata ce trucuri iti oferim noi!

  • Inainte sa pleci la drum, stabileste-ti clar traseul. Chiar si in oras, este bine sa eviti zonele aglomerate precum centrul orasului sau arterele principale. Foloseste cat mai mult stradutele laturalnice, scurtaturile fara semafoare, chiar daca partea carosabila nu este chiar atat de buna. Iti vei imbunatati timpul de deplasare, vei evita sa stai la cozi si la semafoare si consumul de benzina va fi mai mic.
  • Nu merge la plimbare/cumparaturi in timpul orelor de varf. Dimineata si seara traficul este foarte aglomerat deoarece oamenii merg la serviciu, isi duc copiii la scoala, la cursuri etc. Chiar si in week-end, orele de varf sunt tot cele de dimineata si seara. Circula in cursul zilei, la amiaza, si vei beneficia de un trafic mai aerisit si, in primul rand, de un consum redus de combustibil.
  • Nu tura masina si nu o forta fara motiv. Virajele bruste, franele, opririle si pornirile repetate nu fac altceva decat sa uzeze motorul. Acest lucru conduce catre un consum de benzina mai mare.
  • Daca ai de ales, opteaza sa conduci in oras o masina mai mica. Pentru deplasarile in oras, pe distante scurte, nu ai nevoie de o masina foarte puternica si foarte mare ci de o masina comoda, mica, usor de condus si cu un consum de benzina minor. Aceste avantaje le poti obtine doar daca vei conduce un autovehicul mic.
  • Alege sa-ti montezi un economizor de combustibil, precum Economax. Economax este un catalizator care se monteaza in rezervorul masinii, si care ajuta la reducerea consumului de benzina, respectiv motorina. Catalizatorul se comanda de pe internet, se monteaza foarte usor, indiferent de modelul masinii si de puterea ei si nu afecteaza negativ nici motorul si nici masina in cauza.