Desktop vs laptop

Daca doresti sa iti cumperi un calculator, insa nu esti sigur daca ar trebui sa optezi pentru un laptop sau pentru un calculator desktop atunci trebuie sa pui in balanta atat avantajele, cat si dezavantajele ambelor pentru a lua decizia care te avantajeaza cel mai mult. Fie ca vorbim despre un laptop sau un calculator desktop este important de avut in vedere ca ambele au atat avantaje, cat si dezavantaje, asadar iata care sunt unele dintre cele mai importante.

Principalul avantaj al unui laptop consta in portabilitatea acestuia. Cu alte cuvinte, un laptop poate fi transportat cu usurinta indiferent de locatia in care vei avea nevoie de el. Prin urmare, acesta poate fi utilizat atat la serviciu, cat si acasa sau il poti lua cu tine atunci cand pleci in vacanta! Pe langa toate caracteristicile importante care trebuie avute in vedere atunci cand vorbim despre un calculator, fie el calculator desktop sau laptop, in cazul acestuia din urma trebuie sa acorzi atentie sporita si bateriei.

Dintre avantajele unui calculator desktop amintim in primul rand posibilitatea de a-l imbunatati mai repede si mai usor. Altfel spus, daca vei simti nevoia unui calculator mai puternic de-a lungul timpului poti imbunatati mult mai usor un sistem desktop decat un laptop. Pornind de la memoria RAM, hard disk, placa video si culminand cu procesorul, toate aceste componente pot fi schimbate cu usurinta in cazul unui calculator desktop. De asemenea, performanta acestuia se poate dovedi a fi superioara. Mai mult decat atat, calculatorul desktop are parte de o racire mult mai eficienta, dat fiind faptul ca exista mai mult spatiu intre componente. Acestuia ii pot fi atasate ventilatoare suplimentare pentru a mentine in permanenta temperatura optima de utilizare.

Iata, deci, cateva dintre avantajele cele mai importante ale unui laptop precum si cateva dintre avantajele unui calculator desktop. Inainte de a cumpara un calculator trebuie sa te gandesti pentru ce il vei folosi, iar configuratia hardware nu trebuie trecuta cu vederea. Procesorul, memoria RAM, hard disk-ul si placa video sunt unele dintre cele mai importante componente care fac diferenta intre un calculator performant si unul mai putin performant.