De ce avem nevoie pentru a realiza bijuterii artizanale

Cui nu i-ar placea sa fie propriul sau designer de bijuterii! Mai ales daca suntem femei si vrem mereu sa iesim in evidenta, sa fim unice, sa atragem prin originalitate si spontaneitate. Si cum noi punem mare accent pe accesorii si tinute vestimentare, bijuteriile artizanale sau handmade, cum mai sunt ele numite, fac parte din preocuparile noastre de zi cu zi. Ce aleg astazi? Ce cercei sa-mi pun la tinuta asta? Margelele din lemn se potrivesc pentru ocazia asta? Mi-ar trebui ceva special? Si putem continua cu sirul acestor probleme bine cunoscute de doamne si domnisoare.

Pentru a rezolva aceste probleme, putem incerca sa ne cream singure bijuteriile si accesoriile vestimentare. Avem nevoie, in primul rand, de rabdare, perseverenta, creativitate, timp liber si un buget minim. In primul rand trebuie sa stim ce tip de bijuterii sau accesorii vrem sa realizam. Si pentru a stabili aceste detalii, este util sa vizitam site-uri care prezinta bijuterii handmade si diverse accesorii si unelte pentru realizarea acestora. Vei fi uimita sa observi ca se pot crea bijuterii artizanale dintr-o multime de materiale. Idei si timp sa ai! Pornind de la lana, lemn, pietre semipretioase, scoici, ace, argila, lut, exista numeroase posibilitati pentru a-ti face colierul mult visat.

bijuterii-handmadeIn general, perlele si pietrele semipretioase se folosesc pentru bijuteriile elegante, delicate, pentru ocazii speciale. Nu esti deloc limitata deoarece poti folosi margele din sticla de diverse marimi si culori. Pentru iubitorii accesoriilor hippy, tineresti si nonconformiste, exista bijuteriile din textile, din lemn, din scoici etc. Acestea pot fi purtate la evenimentele in aer liber, cu tinute degajate, tineresti.

Dupa ce ai vizitat si te-ai pus in tema cu materialele pe care doresti sa le folosesti pentru bijuteriile tale, poti sa incepi sa-ti comanzi si accesoriile: clesti, ace metalice, ate speciale, inchizatori, suporturi etc. Fara aceste accesorii, munca ta va fi mult mai grea. Poti incerca sa improvizezi insa nu vei avea mare succes.

bijuterii-artizanaleEste recomandat sa incepi prin a realiza bijuterii simple, care pot fi si dintre cele mai delicate. Dupa ce vei prinde experienta, poti trece la modele mai complexe. Inspira-te din creatiile on-line ale altor realizatori de bijuterii handmade. Dupa ce vei capata suficienta dexteritate si experienta, sigur vei reusi sa-ti faci propriile modele si sa le prezinti tuturor cu mare succes.