Ce este un ultrabook?

Datorita avansului tehnologic de care ne bucuram in prezent, avem posibilitatea de a alege dintr-o gama variata atunci cand vine vorba despre calculatoare. Prin urmare, daca doresti sa iti achizitionezi un nou calculator poti opta pentru un sistem desktop, pentru un All in One, un laptop, un ultrabook si asa mai departe. Fiecare dintre acestea are o serie de avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa le ai in vedere inainte de a lua o decizie.

Unul dintre aceste calculatoare este ultrabook-ul, un laptop care indeplineste o serie de criterii. Un ultrabook este, inainte de toate, usor si subtire, astfel ca majoritatea nu depasesc 2 cm in grosime si cantaresc foarte putin. Principalul avantaj al acestora este portabilitatea mare, astfel ca il poti lua cu tine oriunde te-ai duce fara prea mari batai de cap. Pe langa faptul ca este mult mai subtire si mai usor decat un laptop normal, un ultrabook are si o autonomie mare a bateriei, iar prin urmare il vei putea folosi o perioada de cel putin cateva ore cu toate ca este mult mai subtire.

Chiar daca poate avea un pret achizitie mai ridicat, ultrabook-ul ofera utilizatorului avantaje foarte mari, iar dintre acestea mai amintim si perioada foarte scurta in care isi revine din modul standby. De asemenea, ultrabook-ul este dotat cu SSD care creste viteza de lucru si totodata ajuta la pastrarea grosimii acestor produse alaturi de lipsa unitatilor optice. Cu toate ca lipsa unei unitati optice poate fi considerata un dezavantaj este important de avut in vedere ca un ultrabook prezinta USB sau port HDMI.

Ultrabook-urile pot avea configuratii puternice care iti vor oferi suportul necesar pentru a folosi diverse programe ce iti sunt necesare zilnic. Principalul aspect pozitiv al acestor dispozitive este, fara dar si poate, gradul mare de portabilitate pe care il au. Daca un laptop normal se poate dovedi a fi ceva mai greu de transportat, un ultrabook este incredibil de usor, astfel ca il poti lua oriunde! De asemenea, la ora actuala exista numeroase modele din care poti alege, fiecare dintre acestea avand configuratii care mai de care mai performante.