Ce este internet marketing-ul?

Internet marketing-ul sau marketing online dupa cum mai este cunoscut termenul, reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de promovare a unor servicii sau produse oferite de o anumita companie. Mai exact, internet marketing-ul presupune promovarea de servicii si produse cu ajutorul mediului online, astfel ca potentialul de a gasi noi clienti este mult mai mare comparativ cu cel din mediul offline.

Una dintre modalitatile de promovare prin internet marketing consta in optimizarea pentru motoarele de cautare a site-urilor web. Mai precis, atunci cand ai o companie care vinde – spre exemplu – piese auto trebuie sa iti construiesti un site destinat pieselor auto si implicit un magazin online de unde clientii tai vor putea cumpara produsele. Mai departe, acesta trebuie optimizat SEO pentru a-i oferi o pozitie cat mai buna in cautarile initiate de utilizatori pe motoarele de cautare. In acest fel, utilizatorii vor accesa site-ul companiei de piese auto si vor comanda online diverse produse.

Optimizarea SEO de care am amintit anterior se poate face un jurul mai multor cuvinte precum piese auto, piese masina si asa mai departe. Important este ca acest proces de optimizare sa fie facut in jurul cuvintelor pe care utilizatorii le cauta in motoarele de cautare atunci cand doresc sa isi achizitioneze o noua piesa pentru masina lor.

Mai departe, competitia este unul dintre principalele aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere, altfel spus, pe langa site-ul companiei tale mai exista numeroase alte pagini web care promoveaza vanzarea online a pieselor de masina, spre exemplu. Prin urmare, site-ul firmei tale va trebui construit si optimizat cat mai eficient pentru a ocupa pozitii cat mai inalte, eventual chiar primul link pe care motoarele de cautare il ofera ca rezultat, considerat a fi cel mai relevant.

Exista si posibilitatea unei campanii Adwords, un program care iti va scoate site-ul firmei tale pe primele pozitii, indiferent de gradul de optimizare SEO. Acesta presupune plata per click sau cu alte cuvinte, de fiecare data cand un potential client va intra pe site-ul firmei tale din motorul de cautare Google – dupa ce in prealabil a cautat cuvintele cheie reprezentative pentru pagina ta web, cum ar fi piese auto – va trebui sa platesti o oarecare suma. Acest sistem este unul dintre cele mai eficiente!