Cat costa o rochie de seara dintr-o tesatura fina

Eleganta inseamna calitate si bun gust. Indiferent ca vorbim de obiecte decorative, de haine sau de electrocasnice, se stie foarte bine ca valoarea unui lucru inseamna un pret ridicat si o calitate superioara. Acelasi lucru este valabil si in privinta tinutelor de seara pe care le purtam.

In ziua de astazi, piata abunda de tot felul de tinute vestimentare. Pornind de la buticurile marginase cu rochii de tot soiul, una mai stralucitoare ca alta, mai incarcate sau mai simple, si pana la casele de moda cu sute de modele de rochii de lux. Care este diferenta dintre aceasta oferta bogata? Tesatura! Aceasta este cea care ofera calitate, eleganta si stil.

Rochiile de seara pot fi din tesaturi diferite. Matase naturala sau matase sintetica, satin, organza sau dantela. Puteti gasi chiar si rochii de seara din bumbac. Evident, fiecare impune un stil si anumite cerinte. O rochie din matase naturala nu va avea niciodata termen de comparatie cu o rochie din saten sau din organza. Tesatura face clar diferenta de aspect si pret. Nu poti compara finetea si stralucirea matasii naturale cu cea a unui saten din fibre artificiale. Nici preturile, insa, nu pot fi comparate. Si cei care au purtat sau au simtit o tesatura fina, precum matasea naturala, accepta diferentele de pret fara indoieli. Astfel, o rochie din comert, dintr-un material sintetic, este mult mai ieftina decat o rochie dintr-o tesatura fina. Pretul unei rochii din matase naturala incepe de la cateva sute de lei bune, si creste in functie de model, ajungand chiar la mii de lei. Asa ca, daca o rochie de seara dintr-un butic poate costa 300 de lei, o rochie dintr-o casa de moda poate ajunge la cateva mii de lei.

Pe langa tesatura care face diferenta intre preturi, putem adauga si delicatetea cu care obiectul vestimentar a fost realizat. O casa de moda si un creator lucreaza cu cele mai bune materiale si cu cei mai buni croitori. Delicatetea si maiestria lor vor aduce cateva sute de lei in plus la pret. O rochie simpla, din toate punctele de vedere, va beneficia mereu de un pret modest.

Insa, pretul tinutei vestimentare trebuie sa fie si in functie de eveniment. Calitatea trebuie sa primeze, insa, modelul rochiei poate diferi in functie de eveniment. O rochie dintr-o tesatura fina, cu un model simplu, decent, poate costa doar 2-300 de lei. Important este sa te simti bine si sa te reprezinte ceea ce alegi sa porti!

Daca va cautati materialul perfect pentru rochia de seara perfecta, va invitam in magazinul de tesaturi Picasso (www.picasso.ro)