Baltile de pescuit – tot mai cautate de locuitorii din mediul urban

Baltile de pescuit au devenit, in ultimii ani, locuri preferate de petrecere a timpului liber. Fie ca esti doar un pescar amator, fie ca esti un pescar impatimit, fie ca vrei doar sa-ti petreci cateva ore in mijlocul naturii, alaturi de prieteni sau de familie, o zi la balta de pescuit poate deveni o aventura de neuitat. Si cum baltile de pescuit sunt tot mai multe, nu trebuie decat sa cauti balta potrivita si sa-ti faci o programare. Nu uita sa te informezi despre taxele pe care trebuie sa le platesti si despre facilitatile oferite de aceasta. Fir intins!

De ce pescuitul la balta
Te intrebi, probabil, de ce sa-ti petreci o zi intreaga pe o balta de pescuit, unde sunt tantari, tot felul de alte vietati, unde nu ai conditii, unde nici macar nu esti sigur ca vei prinde ceva, cand poti alege sa mergi la munte, in aer liber, unde sa faci miscare si unde sa vizitezi diverse locuri. Ei bine, astazi, baltile de pescuit particulare iti ofera conditii la superlativ. Pe langa faptul ca poti gasi acolo tot ce vrei (foisor, locuri de plaja, chioscuri, locuri de cazare, toalete etc.) vei beneficia de o altfel de distractie. O distractie tot in aer liber, in liniste, intr-un cadru natural de poveste. In privinta vietatilor nu trebuie sa-ti faci griji deoarece un spray de tantari, o palarie adecvata si cizmele de cauciuc inalte te vor proteja cu siguranta.
Insa, farmecul suprem al acestui gen de distractie, il reprezinta prada pe care o vei prinde. Mai exact satisfactia pe care o vei avea la fiecare fir intins, nerabdarea, asteptarea, voia buna si sfarsitul zilei, langa un gratar cu peste gustos si sanatos. Nimic nu se poate compara cu o astfel de imagine, pe malul unui lac plin de peste, unde se aude doar cantecul greierilor si al broastelor.

O balta de pescuit iti ofera un alt gen de distractie, mai natural, mai sanatos. In plus, nu esti obligat sa stai si peste noapte. Poti alege sa-ti petreci pe balta de la cateva ore, la cateva zile. Buzunarul sa te tina!

De asemenea, fiind un gen de distractie diferit, poate fi practicat cu mare incredere si de catre copiii tai. In cazul acesta, trebuie musai sa inchiriezi si o casuta sau sa vii cu cortul. Puteti face concursuri de pescuit, puteti sa va bucurati de soare si la final sa mancati copios si sanatos. Cei mici vor cunoaste mai bine natura, vor afla lucruri inedite despre carnea alba si se pot distra ascultand povesti pescaresti.

Insa, inainte de toate, trebuie sa stii ca o zi petrecuta la balta de pescuit nu este atat de ieftina si nu poti pleca acasa cu toata prada prinsa. Fiecare balta are regulile ei iar tu este bine sa le cunosti inainte de a merge la pescuit.