All in One vs sistemele desktop

Achizitionarea unui calculator nou se poate dovedi a fi o alegere dificila, mai ales in zilele noastre cand oferta este, fara dar si poate, foarte cuprinzatoare. Altfel spus, la ora actuala iti poti cumpara un calculator care sa se potriveasca foarte bine cu cerintele pe care le ai, insa inainte de a lua o decizie este important sa pui in balanta atat aspectele pozitive, cat si aspectele negative pentru a fi sigur ca faci alegerea corecta in ceea ce priveste achizitionarea unui nou calculator.

In cazul in care iti doresti performanta si o configuratie hardware foarte puternica pentru a juca diverse jocuri pe calculator atunci iti poti indrepta atentia catre calculatoarele desktop. Acesta sunt in primul rand mai eficiente din acest punct de vedere dat fiind faptul ca au parte de o racire mai buna, astfel ca toate componentele importante – precum placa video sau procesorul – sunt mentinute la o temperatura optima cu toate ca sunt utilizate intens.

De asemenea, un alt avantaj important al calculatoarelor desktop este usurinta cu care pot fi imbunatatite ori de cate ori vei simti nevoia unui calculator mai puternic. Indiferent ca vorbim despre placa video, procesor, memoria RAM si asa mai departe, toate reprezinta compomente care pot fi schimbate repede si usor, insa nu acelasi lucru il putem spune si despre All in One PC care sunt in general mai greu de imbunatit.

Cu toate acestea, un All in One PC are avantajul ca ocupa mai putin spatiu pe birou oferind astfel un plus in ceea ce priveste partea practica si estetica. Daca ai un birou mic sau aglomerat cu diverse lucruri necesare sarcinilor pe care le ai de indeplinit zilnic, atunci un astfel de calculator se poate dovedi a fi alegerea corecta. Acesta te scapa de toate firele si cablurile necesare in cazul unui calculator desktop. Mai mult decat atat, unele All in One au incorporate chiar si boxele, astfel ca tot ceea ce iti trebuie este un mouse si o tastatura care pot fi wireless, astfel ca daca ai fost obisnuit cu un sistem desktop care nu avea nici macar mouse sau tastatura wireless vei ramane placut impresionat de spatiul pe care il vei castiga.