Sarcinile unui diriginte de santier

Indiferent ca vorbim despre un diriginte santier in Bucuresti sau un inspector de santier din oricare alt oras al tarii, acesta are o serie de sarcini pe care trebuie sa le duca la bun sfarsit. Pentru inceput este important de stiut ca un diriginte santier este o persoana autorizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii, asadar este un expert ce are potentialul de a verifica daca o lucrare de constructie respecta toate reglementarile si legile aflate in vigoare, astfel incat la final sa reprezinte o constructie calitativa.

Intre un beneficiar sau persoana care doreste sa ridice un nou imobil si un diriginte santier se va incheia un contract prin care acesta din urma se obliga sa verifice sa si sa supravegheze intreg procesul de constructie. De asemenea, tot persoana amintita anterior va raspunde in fata statului daca o constructie nu respecta reglementarile aflate in vigoare sau detaliile din proiect. Altfel spus, munca unui expert in acest domeniu este complexa si necesita o supraveghere indeaproape a lucrarilor.

Pe langa faptul ca un diriginte santier trebuie sa respecte strict si atent toate detaliile din proiect, acesta are obligatia de a anunta proiectantul in cazul in care apar neconcordante intre respectivul proiect si lucrarile de executie pentru a se lua ulterior deciziile necesare remedierii acestei probleme. De asemenea, un inspector de santier trebuie sa anunte investitorul sau beneficiarul in cazul in care apar probleme de natura calitativa pentru a se lua ulterior unele decizii care, la fel ca in situatia mai sus prezentata, sa remedieze problema.

La ora actuala angajarea unui diriginte de santier in Bucuresti sau in oricare alt oras al tarii este un aspect impus prin lege, asadar iata un lucru pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand doresti sa incepi o noua constructie. Cartea tehnica a constructiei este un alt document care va fi intocmit de catre expertul in acest domeniu folosind totodata documentele pe care le obtine de la proiectant si de la echipa de executie a lucrarii. La finalul constructiei aceasta va fi inmanata beneficiarului alaturi de locatia de unde au fost demontate si dezafectate mijloacele folosite in cadrul procesului de constructie.