iPhone 6 vs iPhone 6s

Pentru a descoperi cele mai importante diferente intre modelul de telefon iPhone 6 si modelul iPhone 6s tot ceea ce trebuie sa faci este sa citesti randurile care urmeaza. Daca doresti sa iti cumperi un nou telefon inteligent si ti-ai indreptat atentia catre Apple, atunci iata ce trebuie sa stii despre aceste doua telefoane.

iPhone 6 a fost lansat in luna septembrie a anului 2014 pe cand iPhone 6s a iesit pe piata un an mai tarziu, tot in aceeasi luna, insa in anul 2015, astfel ca vorbim despre o diferenta de timp importanta. De asemenea, la prima vedere, unul dintre dezavantajele modelului mai vechi in fata celui nou consta in memoria RAM de 1 GB comparativ cu cei 2 GB ai modelului 6s si chipsetul Apple A8 comparativ cu Apple A9, astfel ca avem de-a face cu o performanta mai crescuta in cazul ultimului model.

Ambele telefoane sunt dotate cu un display de 4.7 inch cu o rezolutie de 750 x 1334 pixeli, insa camera primara este de 12 MP cu o rezolutie de 4032 x 3024 pixeli in cazul modelului 6s pe cand modelul iPhone 6 dispune de o camera de 8 MP cu doar 3264 x 2448 pixeli. Prin urmare, daca s-ar compara aceste doua telefoane strict din punct de vedere al camerei foto atunci ultimul model aparut ar castiga competitia.

Atat iPhone 6 cat si iPhone 6s sunt dotate cu senzor de amprenta si jack de 3.5 mm, insa ultimul aparut are o baterie un pic mai mica, de 1715 mAh comparativ cu celalalt care este dotat cu o baterie de 1810 mAh.

In concluzie, cele mai mari diferente intre iPhone 6 si iPhone 6s sunt legate de memorie RAM, camera foto principala si cea secundara care este de 1.2 MP pentru primul model respectiv 5 MP pentru cel de-al doilea model. De asemenea, procesul este mai performant in cazul iPhone 6s, insa ambele beneficiara de o sumedenie de optiuni comune precum senzor de amprenata, barometru si asa mai departe. Daca doresti sa iti cumperi unul dintre aceste doua modele este important sa ai in vedere elementele care le diferentiaza.