iPhone 5 vs iPhone 5s

In cele ce urmeaza voi compara in mod direct unele dintre cele mai importante caracteristici ale modelelor iPhone 5 si iPhone 5s pentru a descoperi care sunt diferentele dintre aceste doua telefoane. Daca doresti sa iti cumperi un nou telefon atunci iata ce ar trebui sa stii despre cele doua telefoane oferite de Apple.

iPhone 5 este primul aparut pe piata dintre aceste doua telefoane, mai exact in luna septembrie a anului 2012 pe cand iPhone 5s a aparut in luna septembrie a anului 2013. La prima vedere ambele modele arata identic, cu un display de 4.0 inch si o rezolutie de 640×1136 pixeli. De asemenea, camera foto principala este aceeasi si are urmatoarele caracteristici: 8MP si o rezolutie de 3264 x 2448 pixeli. Nici camera secundara nu difera de la un model la altul, astfel ca ambele sunt dotate cu o camera de 1.2 MP, 720p si 30 fps.

Daca pana acum cele doua modele nu par a se diferentia foarte tare atunci trebuie sa iti spun ca din punct de vedere al memorie RAM lucrurile se schimba, astfel ca iPhone 5 este dotat cu 1 GB RAM DDR2 pe cand iPhone 5s este dotat cu 1 GB RAM DDR3. Chipsetul este imbunatatit de la A6 in cazul primului telefon la A7 in cazul celui de-al doilea, iar bateria a fost si ea usor imbunatatita de la 1440 mAh la 1560 mAh. Prin urmare, se poate afirma ca iPhone 5s are performante superioare in fata modelului anterior. Ambele telefoane vin cu o memorie interna de 16 GB, 32 GB sau 64 GB fara posibilitatea a monta un card SD suplimentar.

Prin urmare, iata care sunt principalele diferenta intre modelul iPhone 5 si modelul iPhone 5s. Acesta din urma este dotat cu 1 GB RAM DDR3 comparativ cu 1 GB RAM DDR2 oferind deci un grad suplimentar de performanta. De asemenea, trebuie avut in vedere si chipsetul mai puternic alaturi de o baterie imbunatatita. Decizia de a cumpara un model sau altul iti apartine in totalitate, insa este important sa ai in vedere cat mai multe diferente dintre aceste doua modele de telefon.