iPhone 4 vs iPhone 4s

Daca te-ai intrebat vreodata care sunt principalele diferente intre un iPhone 4 si un iPhone 4s atunci tot ceea ce trebuie sa faci este sa citesti randurile care urmeaza. In incercarea de a face o diferenta clara intre cele doua telefoane voi expune unele dintre caracteristicile cele mai importante pentru a te ajuta sa iei o decizie in privinta achizitionarii unui model in defavoarea celuilalt.

Pentru inceput, este important de stiut ca iPhone 4 a fost lansat in luna iunie a anului 2010 in timp ce iPhone 4s a fost lansat la o distanta de peste un an, mai exact in luna octombrie a anului 2011. Care sunt diferentele tehnice intre cele doua modele? Ei bine, modelul lasat prima data dispune de o camera frontala de doar 5 MP cu o rezolutie de 2592 x 1936 pixeli, autofocus si blitz pe baza de led, insa modelul 4S are o camera frontala de 8 MP cu o rezolutie de 3264 x 2448 pixeli, autofocus si blitz pe baza de led. Asadar, una dintre principalele diferenta consta in performanta crescuta a camerei.

In ceea ce priveste greutatea putem aminti ca iPhone 4 cantareste 137 de grame in timp ce iPhone 4s cantareste cu 3 grame mai mult, adica 140 de grame. Ambele telefoane au un display de 3.5 inch cu o rezolutie de 640 x 960 de pixeli si 512 MB RAM. Bateria modelului de iPhone 4 este de 1420 mAH ce se traduce printr-o perioada de convorbire de pana la 7 ore cu functia 3G activata in timp ce iPhone 4s are o baterie de 1432 mAH ce se traduce printr-o perioada de convorbire de pana la 8 ore cu functia 3g activata. De asemenea, o alta diferenta intre cele doua modele consta in sistemul de operare, astfel ca in cazul ultimului model acesta poate fi upgradat pana la versiunea iOS 9.1 in timp ce in cazul primului poate fi instalat doar pana la versiunea iOS 7.1.1.

Iata, deci, unele dintre principalele deosebiri intre modelul iPhone 4 si Iphone 4s. Prin urmare, decizia de achizitie a unui model sau a celuilalt iti apartine in totalitate.