Dezavantajele unui All in One

Indiferent ca vorbim despre sistemele desktop, All in One sau despre laptop-uri, toate au avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a cumpara unul dintre ele. In cele ce urmeaza ne vom indrepta atentia catre unele dintre dezavantajele unui All in One. Asadar, pe langa faptul ca ocupa un spatiu mai mic pe birou decat un calculator desktop si iti ofera un ecran mai mare decat un laptop, un All in One are si unele dezavantaje pe care trebuie sa le pui in balanta.

Dintre acestea merita sa amintim pretul de achizitie care poate fi mai mare decat in cazul unor calculatoare desktop. Ulterior, mai trebuie mentionat ca un All in One are toate componentele adaugate in spatele monitorului, fiind foarte compact. Prin urmare, acesta nu poate fi aerisit sau ventilat intocmai ca un calculator desktop care beneficiaza de un spatiu suficient de mare, datorita faptului ca unitatea centrala este adesea voluminoasa. Bineinteles ca lucrurile difera de la un All in One la altul, deoarece unele pot avea o diagonala mai mica ceea ce inseamna un spatiu mai mic pe cand altele au o diagonala mai mare ceea ce creste spatiul in care sunt amplasate componentele.

Un alt dezavantaj al unui All in One este imposibilitatea de a-l imbunatati la fel de repede si usor precum ai imbunatati un calculator desktop. Acestuia din urma ii pot fi schimbate mai toate componentele precum procesorul, placa video, memoria RAM si multe altele. De asemenea, aceste compomente se schimba usor, insa in cazul unui All in One lucrurile devin mai complicate, deoarece procesul de inlocuire nu este chiar unul simplu si exista unele componente care nu pot fi inlocuite, astfel ca in cazul in care iti trebuie un calculator mai puternic va trebui sa achizitionezi un alt model.

In concluzie, inainte de a cumpara un calculator este bine sa acorzi o atentie sporita tuturor avantajelor si dezavantajelor pentru a lua decizia corecta. In functie de necesitatile pe care le ai poti opta pentru un calculator desktop, un All in One sau chiar un laptop, insa este important de stiut ca toate prezinta puncte slabe si puncte tari.