Cresterea profitului in mediul online

Daca detii o afacere in mediul offline, insa doresti sa ii cresti popularitatea si sa atragi un numar mai mare de vizitatori atunci iti poti indrepta atentia si catre mediul online, locul in care serviciile sau bunurile pe care firma ta le comercializeaza pot fi prezentate unui numar foarte mare de oameni ce se pot transforma in clienti. Tot ceea ce trebuie sa faci pentru inceput este sa construiesti un website care va reprezenta practic afacerea ta pe internet, iar ulterior sa promovezi aceasta pagina web pentru a fi vizitata de un numar cat mai mare de oameni – o parte din acestia vor decide sa achizitioneze produsele sau sa apeleze la serviciile pe care le oferi, iar profitul va creste.

Pentru inceput o modalitate foarta buna de promovare este o campanie Adwords. De fiecare data cand o persoana foloseste Google pentru a cauta ceva pe internet, aceasta introduce unele cuvinte in casuta de cautare, cuvinte care descriu ce anume doreste sa gaseasca respectiva persoana. In cazul in care aceasta doreste sa isi cumpere un tricou, va folosi motorul de cautare Google unde va scrie – tricouri online. Ulterior, cele mai relevante site-uri care exista si care contin aceste cuvinte cheie vor fi asezate intr-un numar urias de pagini, iar fiecare pagina va contine un numar de link-uri.

Primele link-uri de pe primele pagini sunt cele mai adesea accesate, insa pentru a ajunge intr-o pozitie superioara este nevoie de o optimizare pentru motoarele de cautare eficienta si de durata relativ lunga. O alternativa este campania Adwords unde vei plati o suma de bani pentru fiecare vizitator care acceseaza link-uri website-ului tau plasat intr-o astfel de pozitie superioara fara o optimizare pentru motoarele de cautare executata in prealabil. Aceasta suma de bani platita variaza in functie de competitia din jurul cuvantului cheie.

De asemenea, promvoarea in mediul online se poate face si in mod gratuit, iar rezultatele iti pot depasi asteptarile. Folosind retelel de socializare precum Facebook sau Twitter iti poti prezenta produsele ori serviciile unui numar foarte mare de oameni care ulterior vor vizita website-ul afacerii tale, iar o parte dintre acestia vor deveni chiar clienti.