Avantajele Internet marketing-ului

In prezent internetul este una dintre cele mai importante si mai des folosite mijloace de publicitate, asadar daca ai o companie ce ofera spre vanzare diverse produse sau servicii iti poti deschide o pagina web unde vei promova ceea ce oferi unui public mult mai mare si mai tintit. Atunci cand faci publicitatea in mediul offline este dificil sa obtii un public tinta, insa in mediul online acest lucru se obtine foarte usor.

Pentru a intelege mai bine acest aspect, imagineaza-ti ca detii un magazin care vinde piese auto. In momentul in care iti deschizi magazinul pe o strada aglomerata din mediul offline o mare parte dintre clienti vor fi cei care trec prin zona si observa magazinul sau unii dintre cei care observa anunturile publicitare plasate in oras. Cu toate acestea, publicul tinta este mult redus deoarece atat magazinul, cat si anunturile sunt observate de toata lumea, multi dintre trecatori nefiind interesati de piesele auto.

Daca iti vei construi un site web atunci lucrurile se schimba in bine. Pagina web are potentialul de a fi promovata direct unui public tinta, iar una dintre aceste modalitati este obtinerea de bannere pe diverse site-uri sau comunitati unde se afla o multime de pasionati auto. Cu alte cuvinte, aceasta modalitate de a-ti face reclama este mult mai eficienta, deoarece iti prezinti produsele direct in fata unor persoane interesate de acestea.

Un alt avantaj pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand doresti sa iti muti afacerea online este legat de numarul de potentiali clienti. In mediul offline esti limitat la oamenii care trec prin fata magazinului tau sau la cei ce revin pentru ca au fost multumiti de calitatea produselor. In mediul online, acest numar de potentiali clienti este practic nelimitat, deoarece internetul este folosit de un numar foarte mare de oameni.

Iata, deci, doar cateva dintre avantajele internet marketing-ului: publicitate indreptata direct catre publicul tinta, vanzari crescute si un control mult mai mare al banilor pe care ii investesti in reclama si promovare. Prin urmare, nu mai sta pe ganduri si muta-ti afacerea si in mediul online, iar beneficiile vor incepe sa apara!